Suunnittelija valokeilassa: Cara Hovius – Ensimmäinen naispuolinen DiscGolfPark-suunnittelija

Cara Hovius on ensimmäinen naispuolinen DiscGolfPark-suunnittelija. Hän tutustui frisbeegolfiin ensimmäisen kerran kolmekymppisenä vuonna 2017: ”En ole koskaan ollut erityisen urheilullinen ihminen, mutta rakastan vaeltamista ja luonnossa liikkumista. Siksi oli mahtavaa tutustua urheilulajiin, joka yhdisti nämä molemmat asiat. Toivon, että olisin jo vuosia aiemmin tutustunut lajiin”.

Cara alkoi pian sen jälkeen ilmoittautua vapaaehtoistyöntekijäksi useissa eri tapahtumissa ympäri Ontarion maakuntaa Kanadassa. Hänen ensimmäinen tehtävä oli heilutella lippua paikallisessa hyväntekeväisyysturnauksessa nimeltä Hairy Harvest, joka tuki Movemberiä Toronton Seton frisbeegolfradalla. Kun Cara oli työskennellyt jonkin aikaa vapaaehtoisena frisbeegolftapahtumissa, hän inspiroitui turnauksen ohjaajien (TD) uskomattomasta omistautumisesta kilpailuiden järjestämiseen ja halusi itsekin tukea tätä osaa frisbeegolfyhteisöstä. Cara on aina nauttinut asioiden organisoinnista ja ihmisten yhteen tuomisesta, joten tapahtumien ohjaaminen tuntui hänelle luonnolliselta.

Tänä vuonna Cara on turnauksen ohjaaja kahdessa PDGA A-Tier- sekä yhdessä C-tier tapahtumassa. Hän oli myös ensimmäinen turnauksen ohjaaja, joka isännöi kahdella Torontoon rakennetulla radalla (Beaches frisbeegolfrata & Marilyn Bell Park frisbeegolfrata). Cara oli tukemassa monia muita mahtavia tapahtumia, kuten avajaistapahtuma uudelle, hänen suunnittelemalleen radalle. Hän oli myös auttamassa monia uskomattomia naisia, jotka työskentelevät WGE tapahtumien taustalla Ontariossa.

Yhteistyö DiscGolfPark:in kanssa

Cara kertoo kokemuksistaan DiscGolfPark:in kanssa: ”Minulla on kunnia ja ilo olla DiscGolfPark ratasuunnittelija! DiscGolfPark on niin kunnioitettu frisbeegolfbrändi maailmanlaajuisesti, ja on inspiroivaa olla osa tiimiä, jolta voin oppia joka päivä uutta. DiscGolfPark tiimi Kanadassa on todella tiivis porukka. Me jaamme kokemuksemme ja parhaimmat vinkit toisillemme, ja meillä on yhteisenä tavoitteena keskittyä kasvattamaan kanadalaista frisbeegolfia kestävällä tavalla”.

Caran DiscGolfPark suunnittelijaprofiili: https://www.discgolfpark.com/designer/cara-hovius/

Frisbeegolfin naiset

Cara on tavannut niin monta vahvaa ja osaavaa ihmistä frisbeegolf yhteisössä, joista moni on nainen. Se, että hän näkee lajin myös heidän silmillään auttaa suunnittelemaan ratoja, jotka ovat kaikille mieluisia. Cara kertoo, että kaikki hyötyvät siitä, kun erilaiset ihmisryhmät edustavat lajia sen kaikissa muodoissa.

Cara uskoo, että hänen näkökulmansa auttaa tarjoamaan tasapuolisemman lähestymistavan lajiin ja ratasuunnitteluun. Hän sai juuri suunniteltua radan, joka sijoittuu perinteiselle golfkentälle 3 tunnin ajomatkan päähän Torontosta. Rata pitää sisällään 3-yhdessä -konseptin, joka tarjoaa sopivaa haastetta niin aloittelijoille, kokeneemmille amatööreille, kuin myös ammattilaispelaajille.

Ura frisbeegolfin parissa

Cara rakastaa uraansa frisbeegolfin parissa monesta syystä, yksi näistä on se, että hän pääsee jakamaan lajin niin monen ihmisen, erityisesti koululaisten sekä lajiin ensimmäistä kertaa tutustuvien kanssa. Frisbeegolf tuo paljon onnellisuutta valtavalle määrälle ihmisiä. Osa näistä ihmisistä on kertonut, kuinka frisbeegolf on muuttanut heidän elämänsä. Nämä viestit ovat olleet Caralle niin merkityksellisiä, että hän päätyy usein lukemaan ne uudestaan. Tämänlaiset viestit motivoivat Caraa puskemaan eteenpäin haasteista piittaamatta.

Cara kertoo, että frisbeegolf on jotain mikä ei vielä ole maailmanlaajuisesti tunnettu ja yleinen laji. Koska frisbeegolf on vasta kasvava laji, meillä on niin paljon mahdollisuuksia kokeilla uusia asioita ja ideoita, joita ei ole vielä tehty ja samalla nähdä miten hyvin ne toimivat. DiscGolfPark-tiimi on todella avoin uusille ideoille ja lopputulos on äärimmäisen hyvä, kun se on vielä valjastettu reippaalla ’voidaan tehdä’- asenteella. Cara odottaa innolla uusia, hauskoja asioita ja uniikkeja lähestymistapoja frisbeegolfiin liittyen.

Frisbeegolfin tulevaisuus

Cara selittää, että frisbeegolf on kokenut suuren kasvun koronaepidemian seurauksena, ja iso määrä ihmisiä kokeilee lajia ensimmäistä kertaa. Kun Cara alkoi ensimmäisen kerran esittelemään ratahankkeita ja lajia kaupunginvaltuustoille, puistoille, kouluille, luonnonsuojeluvaltuutetuille, yksityisten maiden omistajille tai yrityksille, niin iso osa ihmisistä ei vielä edes tiennyt mikä frisbeegolf on. Nykyään iso osa näistäkin päättäjistä on jo kuullut lajista ja näiden hankkeiden esittäminen on entistä helpompaa.

Frisbeegolfin kasvaessa hän haluaa edelleen pitää lajin kulttuurin ja yhteisön. Samaan aikaan frisbeegolf otetaan yhä suuremmissa määrin aktiviteetiksi pelkästään hauskuuden vuoksi. Sen takia Cara haluaa keskittää huomionsa uusiin pelaajiin ratasuunnittelussaan sekä keskittyä tapahtumiin, jotka miellyttävät myös uusia pelaajia.

Cara aikoo jatkaa frisbeegolfin yhteisön tukemista ratojen, tapahtumien sekä yhteisötoiminnan kautta. Cara toivoo, että seuraava sukupolvi lajin harrastajia pääsisi lajiin kiinni jo paljon nuorempana kuin hän!

Takaisin artikkelien etusivulle