Nummelan Pajuniitty – Esteetön MultiGolfPark

Nummelan Pajuniityn frisbeegolfrata päivittyi kesän 2021 aikana MultiGolfParkiksi. Radasta tehtiin 18-väyläinen ja se koostuu kahdesta 9-väyläisestä kokonaisuudesta. Ensimmäiset 9 väylää vaihtelevat 23 ja 57 metrin välillä. Jälkimmäiset 9 väylää ovat lyhyitä, 10-15 metrisiä. MultiGolfParkissa pystyt pelaamaan frisbeegolfin lisäksi puistogolfia, pallogolfia ja jalkapalloa.

Lyhyemmät väylät ovat todella lyhyitä ja pyörätuolilla liikkuvat voivat kulkea väylällä asvaltoitua reittiä pitkin. Radan suunnittelussa on otettu huomioon liikuntarajoitteiset myös pidemmillä väylillä. Kenttä soveltuu myös näkövammaisille korien ja opasteiden kontrastien sekä korin ketjujen kilistelymahdollisuuksien ansiosta. Pistekirjoitusta ei ole käytössä, koska kentälle löytäminen täysin sokeana ilman avustajaa on käytännössä mahdotonta.

MultiGolfParkin avajaisiin oli saapunut joukko vihtiläisiä ja frisbeegolffareita. Mukana oli Henry Manni ja Vihdin kunnanjohtaja Erkki Eerola, jotka pelasivat pyörätuolifrisbeegolfia. Kisaan osallistui myös Vihdin kunnanhallituksen puheenjohtaja Leevi Pursiainen. Frisbeegolfliittoa ja radan toteutuksesta vastannutta Spin18:ta edustanut Mikko Kaakinen ja SFL:n nuoriso- ja koulutuskoordinaattori Leo Piironen pelasivat radalla silmät sidottuina SFL:n puheenjohtajan Laura Heikkilän avustamana. Vihdin liikuntapalveluiden Joni Honkala ja Sari Sarpaneva pelasivat jalkapalloilla.

Tavalliselle kävelevälle ja näkevälle frisbeegolfaajalle erilainen pelitapa tuo uusia näkökulmia pelaamiseen. Mikäli esteettömyys ja vammaisurheilu kiinnostaa, on lokakuun alussa mahdollisuus osallistua yhteiseen Frisbeegolfia kaikille -ohjaajakoulutusviikonloppuun Urheiluopisto Kisakeskuksessa Raaseporissa. Viikonlopun jälkeen tunnet perusteet esteettömyydestä, vammaisurheilusta ja frisbeegolfista, sekä osaat soveltaa osaamistasi hyvinkin erilaisten ryhmien ohjaamisessa frisbeegolfin saloihin.

Esteettömyysnäkökulman lisäksi radalla oli avajaisissa myös paljon nuoria pelaajia puttailemassa ja heittelemässä. Oletettavasti Pajuniityn rata jatkaa lähiseudun nuorten suosittuna harrastuspaikkana ja innostaa myös uusia lapsia ja nuoria tutustumaan lajiin!

 

Takaisin artikkelien etusivulle